Fekete Péter Sörmanufaktúra (Szabó Péter)
Kézműves sörkülönlegességek
Cím: 3432 Emőd, Margit utca 2.
Telefon: +36 20 519 9134
Mail: info@feketepeter.hu
Web: www.feketepeter.hu
Facebook: FeketePeterManufaktura

2013-ban feladtam azt a kényelmet, melyben elringatva magam fulladoztam a nagyipari profit által sújtott sörök – valljuk be őszintén – mérgében. Ezt ellensúlyozandó nem kevés utazással próbáltam sörturizmusba fojtani bánatom az ezt megelőző években. Ez az év volt, mikortól csak saját főzésű sört ittam, és elfelejtettem mindazt, amit addig hittem róla. Nem volt többé lehetetlen számomra, és ezzel együtt örök körforgásba kezdett az igazi malátacukor, élesztő és a komló véremben.
Végül 2017 telén indult a műhely kialakítása. Addig forrt és érett bennem a sör, míg vért izzadva a semmiből kikalapáltuk kedves barátom, Kovács Péter önzetlen segítségével, két kezünkkel azt a műhelyt, ahol megszületett a Fekete Péter Manufaktúra.
Itt és ekkor eldőlt bennem, hogy jó időre és reményeim szerint generációkon át, kézműves söröket fogunk gyártani a saját és sörkedvelő embertársaink részére. Olyan terméket, ami nem csak kézművesnek nevezett, hanem valóban az is, kiváló minőségű alapanyagokból, kézi munkával készített termékek.
Sok idő telt el, míg eljuthattam ide, és köszönöm mindenkinek, aki segített! Nem kevés munka van mögöttünk, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, meg is maradunk, s ennek érdekében hoztam létre webshopunkat is, hogy a legnehezebb időszakokban is el tudjam juttatni söreimet azoknak, akik igényes, magas minőségű sörökre vágynak.

3432 Emőd, Margit utca 2.

A térség hasonló termékei

Dr. Szabó Sándor – bor, pálinka, csemegeszőlő (Emőd)

Apám Emődön körzeti állatorvosként dolgozott, de szüleim – felmenőiktől örökölve a földművelés és gazdálkodás szeretetét – kiegészítésképpen szőlőműveléssel is foglalkoztak. Már gyermekkoromban, húgommal a meglévő szőlőben, a mindennapi munkákat, majd telepítéseket segítettük.

A térség hasonló termékei

Bükkaranyosi Pálinka – pálinkák (Bükkaranyos)

A Bükkaranyosi Pálinka Kft. 2008 májusában alakult azzal a célkitűzéssel, hogy kompromisszum nélkül a legmagasabb minőségi kategóriájú, prémium pálinkákat állítson elő.
A pálinkafőzde rendelkezik a pálinkakészítés technológiai folyamatához szükséges legmodernebb berendezésekkel és ezek működtetéséhez elengedhetetlen szakértelemmel.

A térség hasonló termékei

Papp és Fia Borászat – kékfrankos, hárslevelű és ezerfürtű bor (Kisgyőr)

A Papp és Fia szőlészet – borászat 1990-ben kezdte meg működését. A fő szőlő fajtáink: kékfrankos, ezerfürtű, hárslevelű. Kis terhelésű szőlőtőkéken termelt szőlőből hagyományos eljárással készülnek boraink. A borok érlelésére fahordókat használunk. A célunk kistételes minőségi borok előállítása, mely tükrözi a bükki borvidék fajta jellegét.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.