Dr. Szabó Sándor
Bor, pálinka, csemegeszőlő
Cím: 3432 Emőd, Arany János út 52.
Telefon: +36 20 996 6618
Mail: szabso@gmail.com

Apám Emődön körzeti állatorvosként dolgozott, de szüleim – felmenőiktől örökölve a földművelés és gazdálkodás szeretetét – kiegészítésképpen szőlőműveléssel is foglalkoztak. Már gyermekkoromban, húgommal a meglévő szőlőben, a mindennapi munkákat, majd telepítéseket segítettük. A húgom kertészmérnökként végzett, jómagam orvosi diplomát szereztem. Szüleim hosszú életet éltek, apám kilencven éves korában még megmetszette a fél hektáros szőlőt. 2002-ben hazakerülve, bekapcsolódtam újra a szőlőművelésbe, majd szüleim halála után folytattam. Ez számomra, őstermelőként, szabadidőben történik, – természetesen komoly gépi segítséggel felszerelve –, még mai napig meglévő orvosi tevékenységem mellett, mely számomra komoly kikapcsolódási lehetőség.
Az Ősök emléke idéződik, amikor egy-egy helyi borversenyen, mind a fehér, mind a vörös cuvée borommal ismételten ezüstérmes kategóriába kerültem. Évek óta július végétől szeptember végéig rendszeresen csemegeszőlőt értékesítünk a párommal, a vevők megelégedésére. Kiegészítésképpen a szőlőföldre telepített gyümölcsfák, cseresznye, meggy, dió, mogyoró, mandula egészíti ki a palettát.
A művelés helye Emődön a Felsőtehéntánc dűlőben, 0,5 hektáron, a bor készítése és tárolása a közkedvelt emődi pincesoron lévő pincémben történik.
Pálinkát, bort és csemegeszőlőt lakásomon (Emőd, Arany János út 52.) lehet vásárolni, utóbbit alkalmilag őstermelői piacon is értékesítem
.

3432 Emőd, Arany János út 52.

A térség hasonló termékei

Bükkaranyosi Pálinka – pálinkák (Bükkaranyos)

A Bükkaranyosi Pálinka Kft. 2008 májusában alakult azzal a célkitűzéssel, hogy kompromisszum nélkül a legmagasabb minőségi kategóriájú, prémium pálinkákat állítson elő.
A pálinkafőzde rendelkezik a pálinkakészítés technológiai folyamatához szükséges legmodernebb berendezésekkel és ezek működtetéséhez elengedhetetlen szakértelemmel.

A térség hasonló termékei

Fekete Péter Sörmanufaktúra – kézműves sörkülönlegességek (Emőd)

2013-ban feladtam azt a kényelmet, melyben elringatva magam fulladoztam a nagyipari profit által sújtott sörök – valljuk be őszintén – mérgében. Ezt ellensúlyozandó nem kevés utazással próbáltam sörturizmusba fojtani bánatom az ezt megelőző években. Ez az év volt, mikortól csak saját főzésű sört ittam, és elfelejtettem mindazt, amit addig hittem róla. Nem volt többé lehetetlen számomra, és ezzel együtt örök körforgásba kezdett az igazi malátacukor, élesztő és a komló véremben.

A térség hasonló termékei

Papp és Fia Borászat – kékfrankos, hárslevelű és ezerfürtű bor (Kisgyőr)

A Papp és Fia szőlészet – borászat 1990-ben kezdte meg működését. A fő szőlő fajtáink: kékfrankos, ezerfürtű, hárslevelű. Kis terhelésű szőlőtőkéken termelt szőlőből hagyományos eljárással készülnek boraink. A borok érlelésére fahordókat használunk. A célunk kistételes minőségi borok előállítása, mely tükrözi a bükki borvidék fajta jellegét.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.