Nyékládházi Térség Termékkataszter

A Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 településén” címmel támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-5.1.2-15 számú „Helyi foglalkoztatási együttműködések” tárgyú pályázati felhívásra, mely a TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00002 azonosító számon az Irányító Hatóság 2016. december 19-i keltezésű levele alapján támogatásban részesült. A Támogatási szerződés 2016. december 22-én hatályba lépett.

A Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás települései kézműipari hagyományokkal, valamint jelentős mezőgazdasági helyi termékkörrel rendelkeznek. A Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás e helyi előállítású termékekre alapozva szeretné tovább fejleszteni, erősíteni a vidék, a Társulás 15 településének gazdaságát. E gazdaságfejlesztés el-ső fontos állomása a Mezőkövesdi Helyi Termékbolt, a Nyékládházi Termelői Piac, a Harsányi Hűtőház, valamint az M3-as autópálya Geleji Pihenőjében felépülő Geleji Árucsarnok.

Ahhoz azonban, hogy az együttműködésen alapuló fejlesztések hatékonyak és jól célzottak lehessenek, pontosan ismernünk kell, hogy a településeken milyen helyi termékeket állítanak elő, s hogy e termékek milyen paraméterekkel rendelkeznek. Emellett alapvető információkkal kell rendelkeznünk a termelést végző gazdák, vállalkozók, cégek tevékenységéről is.

Mindezek érdekében elsődleges fontosságú az egységes keretrendszert alkalmazó helyi termékkataszter összeállítása, amelyben átlátható, egységes formában kerülnek rögzítésre mindazon helyi termékek, amelyekkel gazdaságfejlesztési terveink kialakítása során számolhatunk, illetve számolnunk kell.

E program keretében készült el jelen weboldalunk, melynek célja, hogy bemutassa mindazon gazdákat, vállalkozókat, cégeket, akik a Nyékládházi térség településein élelmiszert, kézműves, kozmetikai vagy egyéb terméket állítanak elő.

A program keretében 500 példányban nyomtatott prospektus is megjelent.

A nyekladhazahelyitermek.hu weboldal a „Helyi foglalkoztatási paktum a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 településén” című, TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00002 pályázat keretében valósult meg.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.