Alma Ékszerek (Balla Imréné Almási Gabriella gyöngyfűző népi iparművész)
Nyakláncok, karkötők, gyűrűk, fülbevalók
Cím: 3433 Nyékládháza, Hejő utca 3.
Tel.: +36 70 324 9446
Mail: almasi.gabriella@gmail.com
Facebook: Almási Gabriella (Balla Imréné Alma)

Az ékszerek mindig fontos szerepet játszottak az emberek életében. Már az őskorban is tudta az ősember, hogy mi az a „szép”, mivel tudja külsejét feltűnőbbé tenni. A nyakláncokon általában felfűzött fogak voltak, ami számukra totemként szerepelt, megvédte őket a gonosz szellemektől. Egyesek szerint az ékszerek napjainkban is védelmet nyújtanak, magabiztosabbak vagyunk viselésük alatt. Sokan hisznek az ásványgyöngyök jótékony, gyógyító hatásaiban is. Az ékszerek most is, és a régebbi időkben is a ruházat kiegészítői voltak, előnyösebb külsőt biztosítva viselőjének.
Én már gyerekkoromban megszerettem a gyöngyöket, először viselni, azután fűzni. Mára megtanultam a különböző fűzéstechnikákat, népi és modern ékszerek készítését. Alkotásaimat rendszeresen zsűriztetem. Szívesen tervezek, fűzök ékszereket alkalmakra, kiállításokra, rendezvényekre, fellépésekre.

3433 Nyékládháza, Hejő utca 3.

A térség hasonló termékei

DANA Ékszer (Egyedné Anna) – kézműves ékszerek (Bükkaranyos)

Egyedné Anna vagyok. A természet, a hegyek szerelmese. Szeretném átadni az engem és mindannyiunkat körülölelő természet megnyugtató és gyönyörködtető szépségét, az erdők csöndjét, békéjét.

A térség hasonló termékei

Solymosiné Zsiros Ágnes (Bükki Alkotóház) – nemezelés, tűnemezelés (Répáshuta)

Többnyire gyapjúból (vizes és tűnemezeléssel) készítek dekorációt, ajándéktárgyakat, játékokat, ékszereket és fából horgolótűket. Az általam készített játékokat, ajándéktárgyakat a természet ihlette, tartós, kézműves, egyedi termékek.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.