Dana Ékszer (Egyedné Anna)
Kézműves ékszerek
Cím: 3554 Bükkaranyos, Avasalja utca 9.
Tel.: +36 70 324 4174
Mail: anna@danaekszer.hu
Web: www.danaekszer.hu
Facebook: Danaekszerem

Egyedné Anna vagyok. A természet, a hegyek szerelmese. Szeretném átadni az engem és mindannyiunkat körülölelő természet megnyugtató és gyönyörködtető szépségét, az erdők csöndjét, békéjét.
A természet mindig elbűvöl. A sétáim során apró virágokat, leveleket, mohát, zuzmót, fa darabkákat gyűjtök, megszárítom valamennyit, hogy végül megtalálják a helyüket egy-egy gyűrűben, nyakláncban vagy éppen fülbevalóban.
Az első ékszereimet rézdrótból hajlítottam. Leveleket, virágokat formáztam. Kezdetben ásványokat foglaltam be, mert nagyon szeretem varázslatos világukat, csillogásukat, ezernyi színüket. Nagy volt a boldogságom, amikor rátaláltam a műgyantára, mint ékszerkészítési alapanyagra, hiszen kinyílt egy olyan ajtó, amin átlépve a gyűjtött apró kincseimet át tudom adni, hogy más is örülhessen neki. Borostyán-technikának kereszteltem el a módszert, mely során ékszer válik belőlük. Mindig újabb és újabb módszert kerestem és keresek ma is. Nyughatatlan természetű vagyok. Szerettem volna nemesfémet is használni az ékszereimhez. Azért, hogy ezt megtehessem, ötvös lettem. Az ezüstöt használom legszívesebben.
Ékszereimet annak ajánlom, aki stresszes mindennapjaiból legszívesebben visszatérne a természetbe, boldogan, gondtalanul feküdne a réten és hallgatná a madárdalt
.

3554 Bükkaranyos, Avasalja utca 9.

A térség hasonló termékei

Alma Ékszerek (Balla Imréné Almási Gabriella gyöngyfűző népi iparművész) – nyakláncok, karkötők, gyűrűk, fülbevalók (Nyékládháza)

Az ékszerek mindig fontos szerepet játszottak az emberek életében. Már az őskorban is tudta az ősember, hogy mi az a „szép”, mivel tudja külsejét feltűnőbbé tenni. A nyakláncokon általában felfűzött fogak voltak, ami számukra totemként szerepelt, megvédte őket a gonosz szellemektől.

A térség hasonló termékei

Solymosiné Zsiros Ágnes (Bükki Alkotóház) – nemezelés, tűnemezelés (Répáshuta)

Többnyire gyapjúból (vizes és tűnemezeléssel) készítek dekorációt, ajándéktárgyakat, játékokat, ékszereket és fából horgolótűket. Az általam készített játékokat, ajándéktárgyakat a természet ihlette, tartós, kézműves, egyedi termékek.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.