Füredi Mária
Nemeztárgyak
Cím: 3556 Kisgyőr, Jókai Mór utca 1.
Telefon: +36 70 313 8862
Mail: fmmuhely@gmail.com
Facebook: Füredi Mária-nemezműhely

Az alkotás létszükségletem. Mindig is az volt, csak mint a búvó patak, hol itt, hol ott tűnt elő. A nemezeléssel Molnár V. József hagyományőrző táboraiban ismerkedem meg 2003-tól, első nemez mesterem Kaszás Ákos volt.
A legszívesebben meseillusztrációként komplett terepasztalokat készítek két okból. Egyrészt életre kelnek a mesék, másrészt bevonja az embereket a játékba. Szőr alkimistának tartom magam, akit elbűvöl az a folyamat, ahogyan a vattaszerű szőrpamacsok csodálatos tárgyakká képesek átalakulni a kezeim között. Úgy élem meg, hogy én csak az vagyok, aki odaadja a kezét, szívét-lelkét, és hagyom, hogy megtörténjen a csoda.
A nemezelés abbahagyhatatlan szerelemmé vált nálam, ami által nemez szüleményeim egyszerűen kikívánkoznak belőlem.
2010-től tagja vagyok a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének, ennek keretében rend-
szeresen tartok kézműves foglalkozásokat, valamint megjelenek az Egyesület által szervezett vásárokon, kiállításokon, táborokban, valamint azóta minden évben részt vettem az egyesületünkkel a Mesterségek Ünnepén
.

3556 Kisgyőr, Jókai Mór utca 1.

A térség hasonló termékei

Csehné Séra Tünde – csontfaragások, bőr- és nemez tárgyak (Harsány)

Miskolcon születtem. Gyermekkorom legkedvesebb játéka a kalapács volt, a babát is főképp javítási célból vettem kézbe, vagy azért, hogy ruhát varrjak nekik. Azóta kipróbáltam minden lehetséges kézművességet, hímzést, szövést, varrást, asztalos munkákat, kosárfonást és egyebeket.

A térség hasonló termékei

Solymosiné Zsiros Ágnes (Bükki Alkotóház) – nemezelés, tűnemezelés (Répáshuta)

Többnyire gyapjúból (vizes és tűnemezeléssel) készítek dekorációt, ajándéktárgyakat, játékokat, ékszereket és fából horgolótűket. Az általam készített játékokat, ajándéktárgyakat a természet ihlette, tartós, kézműves, egyedi termékek.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.