Diósgyőri Vitéz Kolbász
Kézműves kolbászok
Cím: 3433 Nyékládháza, Ónodi út 11.
Tel.: +36 20 387 8328
Mail: diosgyorivitez@gmail.com
Facebook: Diósgyőri Vitéz Kolbász-különlegesség

A Diósgyőri Vitéz kolbász a reneszánsz korból fennmaradt írások alapján megalkotott helyi termék. A sertéshúst és a szalonnát zöldfűszerek egyedi receptúra szerinti keverékével ízesítjük. Paprikát nem tartalmaz, mivel ezt a fűszert ekkor még nem ismerték.
A kolbász gyártása során csak konyhasót és bükkfával végzett hideg füstölést alkalmazunk. Nem tartalmaz egyéb tartósítószereket, mesterséges adalékot, aromát, színezéket, ízfokozót sem. A reneszánsz korban a zöldfűszeres kolbász Diósgyőr környékén közkedvelt húskészítmény volt.
2016 októberben a Diósgyőri Vitéz kolbász elnyerte a HÍR védjegy használati jogát. Ez azt jelenti, hogy a termék az EU-ban általánosan elismert prémium minőségű, hagyományos helyi terméknek minősül. Ugyanebben az évben alakult meg a Diósgyőri Gasztronómiai és Kulturális Egyesület, melynek céljai között szerepel a kolbász népszerűsítése.
Termékeinket megtalálja a következő helyeken: Miskolci Zöld Kosár termelői piac, Búza téri piac (Kedvenc Húsbolt, Füsti kuckó), Füstölt Áru és Egészségkuckó (Miskolc, Kiss tábornok u. 2.), Termelői Bolt (Miskolc, Klapka Gy. u. 10.).

3433 Nyékládháza, Ónodi út 11.

A térség hasonló termékei

Bükki Ízek (Vendégasztal) – hústermékek (Bükkszentkereszt)

Az igazi minőség megteremtése csak odaadással, a hagyományok tiszteletével és megőrzésével lehetséges. Csakis szívvel-lélekkel s nagy körültekintéssel érhető el az, hogy munkánk gyümölcse az átlagból kiemelkedjék és értékteremtővé váljék.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.