Esztári Szécsi Zoltán
Régi fényfestmények és modern fotográfiák
Cím: 3555 Harsány, Kossuth utca 65.
Telefon: +36 20 252 7015
Mail: szecsizo@freemail.hu, eszecsizo@gmail.com
Web: www.szecsi-zoltan.hu
Facebook: zoltan.szecsi.9275, szecsi.fenyirda

Elhivatás szerűen, a lélek és a fények áldásával készítek képeket. Már kisgyermek koromban is, édesapánktól kapott, nagyon régi dobozgép volt a kalandtársam. Idős fényképész barátom – Tóth Zoli bácsi – nem véletlenszerű ajándéka, mely családi öröksége volt – a ma már közel százhúsz éves voigtlander – végleg meghatározta az életem irányát. A sok cipekedés évei után, 1995-ben nyitottuk meg „FÉNYÍRDA” műtermünket szülővárosomban, Miskolcon, a Déryné utcában.
Fényfestményeim nagyon közkedveltté váltak, így sok helyen bemutatom kiállítás formájban. Ezek régi eszközökkel, kézzel laborált, saját készítésű vegyszerekben előhívott képek. Élek a digitális technika csodálatos lehetőségeivel, beépítve azokat alkotó munkámba. Az emberek igényeit a magam látásmódjával, tudásával egészítem ki, hogy számukra a fénykép és annak elkészülésének percei is maradandóvá váljanak. Létrehoztam az „ÉRTÉKMENTŐ BESZÉLGETÉSEK ÉS FÉNYKÉPEK TÁRA”-t, ahol idős emberekkel a múlt világról készült videofilmes beszélgetéseim is megtalálhatóak.
Harsány település felismervén munkásságom fontosságát és képeim különös értékeit, teret biztosított az új „FÉNYÍRDA” FÉNYKÉPÉSZETI KIÁLLÍTÓ ÉS ALKOTÓTEREM megnyitására.
Agrármérnöki, a teremtett világgal harmóniában élő vénámat a vegyszermentes kertészkedésben hasznosítom, nagy családom és az arra igényt érzők számára
.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.