BUKKI Candles®
Ökogyertya
Cím: 3555 Harsány, Petőfi Sándor utca 55.

Tel.: +36 30 687 8456
Mail: info@bukkicandles.hu
Web: www.bukkicandles.hu
Facebook: bukkicandles

Emese és Robi vagyunk a BUKKI Candles® Ökogyertya műhelyének megálmodói. Jómagam agrármérnökként végeztem, Robi pedig humán szakemberként, majd az élet összesodort minket, és a családunkkal a Bükk lábánál telepedtünk le. A gyertyákat én tervezem meg, öntöm formába, majd csomagolom. Robi pedig a logisztikában és a stratégiák átgondolásában nélkülözhetetlen segítségem.
A BUKKI Candles® Ökogyertya műhelye 2018-ban született meg, mikor a szenteste gyertyagyújtás közben megtapasztaltuk, hogy az addig használt gyertyáinknak milyen kellemetlen illata van. Ekkor kezdtünk el utánajárni, hogy a gyertyák pontosan milyen viaszokból készülnek és honnan származnak.
A háztartási gyertyák kőolajból származnak. Mivel a családunkban vannak asztmások, nem akartam ilyen gyertyákat égetni, hiszen az égésük során káros anyagok kerülhetnek a ház légterébe. Bújtuk az internetet, hogy mit tudnánk használni a paraffinos gyertyák helyett és rátaláltunk a növényi viaszokra.
Sok olvasgatás után a repceviasz mellett tettük le a voksunkat. Sok kísérletezgetés után arra a megfontolásra jutottunk, hogy gyertyáinkat illatmentesen készítjük el, mivel az illóolajok az arra érzékenyeknél különféle egészségügyi tüneteket okozhatnak, mint például fejfájás, vagy allergiás reakció. Időközben a gyertyáink alapanyagát méhviaszos gyertyákkal is bővítettük.
.

3555 Harsány, Petőfi Sándor utca 55.


2021 © Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás
3433 Nyékládháza, Mátyás király út 114.
nyekipaktumiroda@gmail.com

Készítette a Viacom Informatikai Kft.